Курсеви /

Српски језик /

Трајање курсева

Азбукум књижара

Учимо српски 1

Corso elementare di lingua serba + CD audio + dizionario in undici lingue

Детаљније

Захваљујући људима и сарадницима у „Азбукуму” Србија је сваки пут када сам дошао била јединствено искуство. Ангажовање, љубазност и гостољубивост - то су први придеви које ја увек користим за опис. Не само да дугујем захвалност за...

Роберт Мајснер,
Немачка (2001. и 2003.)

Кратки курсеви

У трајању од 5 до 7 дана са 20-60 часова наставе српског језика, кратки курсеви намењени су људима који немају пуно слободног времена за боравак у Србији, а потребно им је брзо освежавање дотадашњег знања српског или стицање основних сазнања о језику у виду најфрекфентнијих конверзационих модела и базичне граматике. Погледајте распоред.

Регуларни курсеви

могу трајати од 2 до 8 недеља. Обично се организују неколико пута годишње према Азбукумовом распореду. Сваки полазник бира колико недеља жели да студира.

Дужи студијски боравак у Србији

Ако желите да проведете семестар или годину дана у Србији, Азбукум вам нуди  неколико могућности:
1. Можете похађати курсеве српског језика или српске културе у Центру Азбукум током целог боравка. За ове курсеве Вам није потребно претходно знање српског језика, већ се настава може организовати и на енглеском језику. Након студија у Азбукуму добићете званични извештај о курсевима које сте пратили и резултатима које сте постигли.
Да бисте на основу извештаја добили кредите на свом матичном универзитету, потребно је да се у студентској служби Вашег универзитета распитате да ли ће Вам студије у Азбукуму бити признате. До сада је велики број америчких и канадских студената похађао Азбукумове програме и без проблема добијао адекватан број кредита.  

2. Азбукумове курсеве можете комбиновати са студијама на неком од универзитета или других институција у Србији. На пример, можете похађати припремни курс српског језика у Азбукуму, а потом наставити студије на Универзитету.

3. Можете се уписати на неки од универзитета у Србији, а да Вам особље Азбукума помогне око организације доласка и боравка (регистрације, смештаја, формалности око уписа). У овом случају Центар Азбукум игра улогу домаћина на ког се можете ослонити све док не почнете живот и студије у Србији.

Припремни курс српског језика

Треба имати на уму да је за студије на универзитетима у Србији потребан висок ниво знања српског језика. Да бисте се уписали и на крају студијског боравка добили званичну потврду о похађању наставе на Универзитету потребно је да пре почетка наставе положите пријемни тест из српског језика на универзитету.
Центар Азбукум нуди посебно креиране програме учења српског језика који Вам омогућују да савладате језик у што краћем року и да се што лакше укључите у свакодневни живот у Србији. Ови програми се организују у трајању од 4 до 8 недеља, од почетка августа до краја септембра. Почетак октобра резервисан је за почетак наставе на универзитетима у Србији.
За оне који су почетници, или на нижем нивоу знања српског, потребно је више времена да савладају језик те им се саветује да студирају минимум три месеца.