Курсеви /

Наставни материјали

Азбукум књижара

Учимо српски 1

Sârbă pentru începători + înregistrări audio + dicţionar în unsprezece limbi

Детаљније

Бити бивши, а надам се и будући, студент Центра Азбукум значи заувек бити срдачно везан за српски језик, српску историју, богату културу и верне пријатеље...

Сузана Навара,
Данска (1996. и 1998.)


Азбукум непрестано ради на усавршавању едукативних материјала из области српског језика за странце. Засновано на богатом радном искуству и сталном стручном праћењу потреба и проблема које наши полазници имају приликом учења језика Азбукум је до сада издао 4 уџбеника за регуларне нивое (почетни, нижи, виши и високи) као и уџбеник српског језика намењен деци:

  • Учимо српски 1 + аудио, 5.издање (2015) аутори: Наташа Милићевић Добромиров, Биљана Новковић Аџаип
  • Учимо српски 2 + ЦД , 3.издање (2012) аутори: Наташа Милићевић-Добромиров, Љиљана Ћук, Наташа Радуловић
  • Супер српски + Вежбанка + аудио, 2.издање (2016) аутори: Наташа Милићевић Добромиров, Биљана Новковић Аџаип, Дејана Војновић, Милица Кричковић
  • Аз буки српски 1 1.издање (2008) аутори: Наташа Милићевић Добромиров, Биљана Новковић Аџаип, Мерима Аранитовић
  • Аз буки српски 2 1.издање (2016) аутори: Наташа Милићевић Добромиров, Милица Кричковић, Дејана Војновић
  • Аз буки српски + 1.издање, Наташа Милићевић Добромиров, Биљана Новковић Аџаип, Милица Кричковић
  • Граматика српског језика за странце, 3.издање (2015) аутори: Марина Курешевић, Драгана Белегишанин-Закић
  • Основе српске граматике 1.издање (1996) аутор: Вера Васић

Више о наставном материјалу погледајте у Азбукум књижари. >>О уџбенику „Аз буки српски 1“

Прије двије године, када смо били у Црној Гори на професионалном усавршавању, од колеге из Подгорице сам добила свој први Аз буки српски 1. Сама чињеница да постоји једна таква књига, илустрована и прилагођена млађој дјеци, јако ме је развеселила и узбуђење ме је преплавило. Такође, осјетила сам и олакшање. Будући да предајем босански/српски као страни језик дјеци од 5 година па све до краја средње школе, већину материјала (нарочито за основну школу) сам правила сама. А можете само замислити колико то изискује времена и рада. И опет, све је увијек на крају испадало некако штуро, несабрано, недовољно. А не бисте ни вјеровали колико су се ученици обрадовали када су добили књиге! Седмицама су ме сваки час питали: а хоћемо ли и данас радити са књигом? Књига нам је свима помогла у свему: у учењу и предавању језика. Лекције су кратке и концизне, што је идеално за узраст између 8-10/11 година, са којима и радим по том уџбенику. Веома добро су попраћене вјежбанком, што је јако важно, јер док дјеца усвајају градиво, за вјежбу је најбоље имати нешто што је и тематски и граматички повезано.

Нермина Хамзић, Сарајево, БиХО уџбенику „Аз буки српски 2“

„Добили смо предиван уџбеник за учење српског језика на који смо дуго чекали. Први утисак мојих ученика је био како је књига лијепа, са лијепим сликама и квалитетним папиром, то је добра мотивација да је чешће држимо у рукама и из ње учимо. Свиђају им се и шаљиви наслови лекција: Бла, бла, бла; Вау, мау, му... као и електронски додатак, који им помаже у самосталном савладавању, провјери и проширивању знања и вјештина или као подстицај за квалитетни рад.
Текстови су савремени, занимљиви и прилагођени узрасту,писани ћирилицом и латиницом паралелно, као такви дају нам могућност да радимо на говорној култури и богаћењу рјечника. Добили смо уџбеник од 164 стране, који садржи све што нам је потребно да савладамо српски језик на А2 нивоу: лекције, радну свеску, преглед граматичких правила, читанку, звучне записе, листу речи и електронски додатак.
Честитав Вам на добро урађеном уџбенику.“

Свјетлана Аћимовић, Атина, Грчка