Шта је Азбукум? /

Утисци студената

Азбукум књижара

Учимо српски 1

Сербский язык для начинающих + аудиоприложение + словарь на одиннадцати языках

Детаљније

Бити бивши, а надам се и будући, студент Центра Азбукум значи заувек бити срдачно везан за српски језик, српску историју, богату културу и верне пријатеље...

Сузана Навара,
Данска (1996. и 1998.)

Моји први утисци о курсу су веома позитивни. Моја професорица је веома флескибилна током идивидуалних часова: убрзава ритам часа када ми је материјал прелак и успорава га кад наиђем на препреку. Пуна је ентузијазма и веома стрпљива. Стално се труди, кад год је могуће, да ми све објасни на српском, пре него на енглеском. И тиме је мој курс још интензивнији. Иако је мој уџбеник (Учимо српски 1) веома добар, она ми доноси и додатне материјале кад је замолим. Рецимо, тражио сам да више вежбамо ћирилицу.

Дејв, Велика Британија, фебруар 2014-02-10

 

Моје искуство у Азбукуму је било фантастично и обогатило ме је. Моје професорице, Наташа и Бојана су драге, енергичне и веште иснтрукторке које су стварно оживеле материјале коришћене током курса, а ја сам тако успела да научим пуно о српском језику и култури Срба. Осећала сам се одлично у малој групи и пријало ми је да сам стално могла пратити свој напредак. Српски није лак језик за учење, али сам ја у ових месец дана студија постала сигурна у себе, свој говор и разумевање. Сигурно се уписујем и следећег лета кафда дођем у Београд. А уписаћу се и на интернет крус током године.

Колин Алеп, Канада, лето 2013

 

Имајући на уму колико вере имам у Вас и Ваш тим, требало би да се захвалим свима вама, а не Ви мени. Ви сте окупили људе који би били понос сваком универзитету Западне Европе – не само сјајне предаваче, већ изнад свега људе суптилне, мудре, топле и способне да опажају. Била је привилегија радити са људима који знају како да свом студенту улију поверење (што је врашки тежак посао у мом случају) и да му у исто време одрже пажњу. Једноставно никада нисам сусрео тако много срца комбинованог са толико професионализма у једној истој организацији. Вратићу се поново, а моје мишљење о Азбукуму можете користити на који год начин сматрате да је подобно.

Теодор де Јонг, Холандија (2006/07, 2008.)

 

Увек сам добијала професионалну помоћ везану за учење српског језика, информације о културним и музичким догађањима и што је најважније - топао осмех. Сви су увек били на послу, спремни да ми помогну. За студента врло је важно да пoстоји центар попут Азбукума, у којем је могуће учење српског језика и упознавање са културом Србије, а такође упознавање људи из целог света, који долазе да уче језик као и ја.

Доминика Поплавска, Пољска (2004.)

 

Захваљујући људима и сарадницима у „Азбукуму” Србија је сваки пут када сам дошао била јединствено искуство. Ангажовање, љубазност и гостољубивост - то су први придеви које ја увек користим за опис. Не само да дугујем захвалност за упознавање Србије, него и за пријатељство. Кад се сетим курсева, памтим покретачке разговоре у најпријатниjој атмосфери.

Јасан ћу бити: „Азбукум” је био и биће важан. Лично за мене: нашао сам пријатеље у Србији и хоћу да одржавам те контакте. Чини ми се кад једном почнеш да се бавиш српском историјом и културом не можеш престати.

Роберт Мајснер, Немачка (2001. и 2003.)

 

Бити бивши, а надам се и будући, студент Центра Азбукум значи заувек бити срдачно везан за српски језик, српску историју, богату културу и верне пријатеље.

Сузана Навара, Данска (1996. и 1998.)

 

Искуство у АЗБУКУМ-у једно je од најбољих искустава у мој животу. Професори су имали увек времена за мене и били су више него стрпљиви док су ми објашњавали тешке конструкције српског језика. Сви инструктори су били високо образовани и користили су многе различите начине предавања. Особље у Центру је било јако пријатно и професионално и омогућило ми је све потребне услове становања на време тако да сам се могао боље концентрисати на учење, а не на становање. Уз помоћ Центра АЗБУКУМ омогућено ми је било да боље доживим Србију и да стекнем позитивна искуства у тој земљи.

Џон Ешбрук, САД (1996. и 1997.)

 

Студент сам доктoрских студија енглеског језика и примењене лингвистике на Универзитету у Кембриџу. овом приликом желим да искажем неизмерну захвалност директорки Удружења Азбукум, Наташи Милићевић-Добромиров, њеним сарадницима, и свим полазницима курсева српског језика чији је матерњи језик енглески, на указаној помоћи, предусретљивости, разумевању и великој љубазности. Изванредна помоћ и сарадња које су ми пружене биле су од суштинског значаја за истраживање у оквиру мојих докторских студија. Стога, свима којима је потребна оваква помоћ, са посебним задовољством препоручујем Удружење Азбукум, Центар за српски језик и културу.

Ивана Видаковић, Истраживачки центар за енглески језик и примењену лингвистику, Кембриџ, Велика Британија (2002.)

 

Помогли сте ми да проговорим српски. Ви сте ми дали „крила”. Ви сте од мене створили великог пријатеља Срба и Србије.

Ана Топор-Марин, лектор српског језика на Одсеку за славистику Универзитета у Констанци, Румунија (1996. и 1998.)