Шта је Азбукум? /

Амбасадори Азбукума

Азбукум књижара

Учимо српски 1

Curso elemental de serbio + CD audio + diccionario en once lenguas

Детаљније

Увек сам добијала професионалну помоћ везану за учење српског језика, информације о културним и музичким догађањима и што је најважније - топао осмех. Сви су увек били на послу, спремни да ми помогну. За студента врло је важно да пoстоји...

Доминика Поплавска,
Пољска (2004)

Амбасадори Азбукума за 2017.

Роса Замито Шилер, Италија

Да би се разумео мој однос према Азбукуму, морам да се присетим сритуације кад сам стигла у Србију: била сам потпуно сама, у непознатој земљи, без и једне речи коју разумем или умем да кажем. Тада су ме Азбукум и Наташа узели за руку и, корак по корак, довели ме довде где сада стојим – потпуно оспособљена да разумем и прилично добро говорима овај тешки језик, толико другачији од свих које сам до тада знала. А научивши српски, нисам научила само српски. Сада могу да разумем и хрватски, словеначки, македонски, бошњачки, бугарски, па чак и неке речи на словачком, чешком, пољском и руском. Чудно, али тако је :-)!

За мене је Азбукум био и још увек јесте прави почетак, као „а, б, в“. Прави Азбукум за мене значи начин да разумем земљу, а не само језик. Први кориак ка сопственом укључивању у друштво, разумевању културе, традиције и начина живота. А „стил“ Азбукума је пријатељство, осмех, боје, светлост.

Хвала вам много за сву вашу помоћ.

Ја ❤ Азбукум
Ја ❤ Србију
Ја ❤ професоре и пријатеље у Азбукуму
Ја ❤ Наташу

Желим вам сјајан пут даље и још више успеха.Пол Ховда, САД

Након неколико година живота и учења шпанског у Венецуели , дошао сам у Србију убеђен да ћу сам моћи да научим српски. И лепо сам почео да стичем основна знања. Али, након пар година постало ми је све јасније да је мој израз ограничен, да је учење успорено и да уопште више не напредујем. Управо у том периоду сам контактирао Азбукум да видим да ли би ми они могли помоћи. Од првог њиховог одговора имејлом био сам импресиониран њиховом професионалношћу и приступом језику. Пронашли су ми одмах место у групи на мом нивоу и већ до краја недеље био прави ђак Азбукума.

Од тада учим српски, прво у групи, а сада индивидуално – трудећи се д апопуним своје рупе у знању које ми је период самоукости донео. Бескрајно ценим њихову фексибилност. Професионалана и у исто време опуштена атмосфера права су комбинација за успешно учење језика. Од срца и безрезервно препоручујем Азбукум сваком ко жели да научи српски језик.Камила Шишка, Пољска

Азбукуму кажем ДА!
У Азбукум сам дошла да унапредим знање српског језика. Будући да сам дипломирала српски језик и књижевност (знала сам да ми неће бити лако да нађем посао као србисткиња), хтела сам да га још боље упознам, пре свега свакодневни, разговорни језик.

Већ од првих тренутака знала сам да је то право место за мене. Азбукум нуди не само интересантне часове, него и путовања, посете важним и занимљивим местима, дружења с људима из целог света, забаве.

Професори су позитивно расположени према студентима, сматрају их партнерима, помажу на сваком кораку, раде потпуно професионално. На часовима нема досаде. Само је штета што време тако брзо пролази.

Без сумње препоручујем долазак у Азбукум свакоме ко жели да научи или усаврши српски језик и сазна више о култури, животу и обичајима српског народа.Томас Кершер, Немачка

Иако сам српским језиком већ донекле владао, тек у Азбукуму je све дошло су на своје.

У Азбукуму владају пријатељска и радна атмосфера и сви се осећају добродошло и опуштено. Овде се мој процес учења савршено ускладио са мојим потребама и током времена наставио да се прилагођава мом напретку. Професори су прави професионалци, невероватно стручни у предавању српског странцима, срцем предани ономе што раде, посвећени напретку својих полазника и опсрбљени смислом за хумор. Они поседују савршен начин да одрже моју мотивацију и помогну ми да не одустанем у тренуцима кад се ствари са српским закомпликују. Сваки је час за мене био откриће.

Азбукум је дефинитивно савршено место за изучавање српског, било да се ради о почетнику или неком ко је на високом нивоу знања.Амбасадори Азбукума за 2016.

Изабел Аирас, Немачка

У Азбукум сам дошла да учим српски у септембру 2015. Тек смо се били доселили у Београд због посла и одмах ми је било јасно да желим да научим језик. Почела сам без икаквог предзнања, а окончала курс на лето 2016 на нивоу Б1. Моја професорица је била Милица.

Toлико смо времена провеле заједно да ме она, сада, познаје у потпуности. Она је веома професионална, врло стрпљива, а у исто време и забавна. Изнова и изнова сам импресионирана њенинм познавањем граматике и искуством у настави овог тако компликованог језика.

Центар Азбукум је био изузетно флексибилан у погледу распореда и часова, трудећи се увек да изађе у сусрет мојим потребама. Почела сам са индивидуалним часовима, а потом су формирали групу за мене да бих на крају наново прешла на индивидуалне часове. Дефинитивно могу препоручити Азбукум свима вама. То је сјајно место за учење и усавршавање српског језика где можете упознати друге људе и научити више о Србији и култури Срба.Жуао Фонеска, Португал

Дошао сам из Португала са планом да живим и радим у Србији једанаест месеци. Нисам имао никакво предзнање српског. Говорили су ми „Српски је тежак...“ или „Не брини, знам једног што је овде већ пет година, а једва да може пар реченица да каже.“, „Што се уопште трудиш да учиш српски?“, и све тако.

Азбукум и његово особље су развејали све ове негативне коментаре. Чим сам кренуо са часовима у Азбукуму, полако али упорно, почео сам да примењујем све што сам учио у школи на ситуације у аутобусима, ресторанима, комшилуку, на послу, и свуда около. Сада с поносом могу рећи да могу да кажем и разумем скоро све. Могу да гледам ТВ на српском, читам новине, слушам радио. И све то захваљујући квалитетним Азбукумовим предавачима и наставним материјалима, дружењима и путовањима које су у школи организовали, флексибилности распореда и, што је најважније, љубављу према језику коју у Азбукуму негују.Амбасадори Азбукума за 2015.

Ђорђи, 22, Енглеска

Дошла сам у Београд да усавршим своје знање српског након годину дана учења у Енглеској. Већ сам добро научила граматику али ми је требало да проговорим. Одабрала сам Азбукум и то је био савршен избор. Сваки дан сам по пар сати могла да прича на српском са Србима и много сам напредовала након само једне недеље. Разговарали смо на различите интересантне теме и од своје сам професорице научила много и о српској култури. Часови су били опуштени и продуктивни. Моје искуство у Азбукуму је сјајно: особље је љубазно пуно подршке, моја професорица Милица је била предивна, а срела сам и друге студенте српског са којима сам се спријатељила. Недостајаће ми моји часови у Азбукуму и, наравно, Београд. Али, без сумње, ја ћу се вратити у овај предивни град врло брзо!Али, 20, Сирија

<Моје искуство са учењем српског језика у Азбукуму је било веома успешно, корисно и интересантно. Моја породица и ја смо провели шест седмица на интензивном курсу током лета. Били смо заиста задивљени посвећеношћу предавача и њиховим стрпљењем. Уз помоћ посебних начина на који предају и приступа студентима, помогли су нам да превазиђемо велике разлике између арапског и српског језика. Цео тим Азбукума је показао велико поштовање према полазницима и успео је да у сваком разреду оствари утисак припадања заједници. То нам је помогло да будемо полетни, брижни и радни. Могли смо им се обратити за помоћ у било ком тренутку. И сви смо много напредовали. Сада знамо да пишемо, разумемо друге и водимо основне разговоре. А најважније је да сад лако читамо ћирилицу и већ смо се уписали на курс српског преко интернета, наравно у Азбукуму.

Никад нећу заборавити сва путовања кроз божанствене пределе Србије и сјајне часове кувања српских јела.

Желео бих да се захвалим целом тиму Центра Азбукум за искреност и подршку: Бојани, Наташи, Катарини, Јулији, Милици и Тањи!

И на крају, свима који покушавају да науче српски језик препоручујем да дођу у Азбукум и уживају у савршеном искуству учења и дружења.Јако, Финска

Живим у Финској где се српски језик баш нигде не може научити. На срећу, пронашао сам Азбукум и стварно добар начин да озбиљно научим језик. Не могу довољно добро да искажем своје препоруке за начин како су, прво, организовали курс преко Скајпа, а потом интензивни курс у Србији који је трајао месец дана, након ког сам се опет вратио учењу са њима преко Скајпа.

Упасти просто у нову земљу без икаквог знања локалног језика не би била мудра ствар. Али, на овај начин све је лако, иако сам сада више ван Србије но у њој. Учење преко Скајпа је веома користан начин да се не само одржава знање, већ и напредује и учи ново.

Професори Азбукума, како у Београду, тако и у Новом Саду, су савршени у сваком смислу.

Спријатеио сам се са многим људима током курса: и са професорима и са студентима, а и са водичима на екскурзијама које је Азбукум организовао. И ово ме наводи на још једну ствар коју бих желео да похвалим: потпуну посвећеност свих запослених у Азбукуму студентима и вољу да сваком студенту изађу у сусрет и да му буде угодно. На пример, ја сам историчар, а била су још два студента такође заинтересована за историју, и за нас тројицу је Азбукум организовао посету Војоном музеју и Београдској тврђави са професором историчарем.

Мени је српски још увек потребан и желим да наставим да га учим и дефинитивно ћу се вратити у Азбукум.Амбасадори Азбукума за 2014.

Ирем Гирмен, Турска

Курс у Азбукуму био је једна од најбољих ствари које сам учинила за себе док сам била у Београду. Био је то мој први пут у Србији и нисам знала српски уопште. Имала сам часове сваки дан током три месеца и то су били најсрећнији тренуци мојих дана. Моје две професорице су се мењивале сваке недеље. Научиле су ме свему и свачему. Биле су заинтересоване за моје потребе и спремне да се прилагоде променама у мом распореду. Одлично су се надопуњавале иако никада нису радиле са мном у истом дану. Свиђа ми се идеја да смо се до краја курса и спријатељиле. Причале смо о животу у Београду, давале су ми савете и идеје шта да видим, коју храну да пробам, па чак и кад сам имала грипу, које лекове да узмем.

Азбукум ми није само помогао да научим српски – он ми је олакшао живот у Србији.

Сада могу да читам на ћирилици и да водим једноставне разговоре, могу да се снађем у простору или одем у куповину.

Било је то добро искуство и дефинитивно желим да наставим са усавршавањем свог знања српског језика.Александру Тоди, Румунија

Учење српског језика је одлука због које нисам зажалио ни једну секунду. Заслуга за то припада тиму Азбукума. За говорнике не-словенских језика, српски може бити веома незгодан за учење, али у мултикултуралној средини Азбукума, са надареним и посвећеним предавачима, ово се чини веома лако!Матијас Змукершлаг, Аустрија

За мене је велика част и задовољство да будем амбасадор Центра Азбукум. Ја сам већ био у Азбукуму у Новом Сад прошле године, као и ове, и оба пута сам дошао баш због Азбукума који ми се јако много свиђа. У Азбукуму имам прилику да учим српски у пријатној и опуштеној атмосфери, а то је заиста јединствено! Наравно, радујем се да ћу доћи поново. А у међувремену учим српски с мојим професорицама преко Скајпа. И уживам!Амбасадори Азбукума за 2013.

Отац Арсеније /Фернандо Васкес Браво, Мексико

Захваљујем се Азбукуму на великој помоћи при мом учењу српског језика.

На овај начин, мој боравак у Београду је био пријатнији јер сам могао да разговарам са многим људима и тако боље упознајем српски народ и његову културу.

Најсрдачније се захваљујем школи за труд и стрпљење при мом учењу језика.

ХвалаПетер Грох, Норвешка

Ја сам у току јесени 2013 учио српски језик у приватној школи АЗБУКУМ у Новом Саду. Имам ослабљен слух па сам изабрао индивидуалне часове и тако био једини ученик код врло професионалних, веома љубазних наставника. Настава је била интензивна и добро организована. Сада могу много боље да комуницирам са пријатељима у Новом Саду. Школу АЗБУКУМ и овакав начин учења језика могу најсрдачније да препоручим свима, који желе да уче српски језик.Јоханес Ругер, Немачка

Здраво свима! Ја сам Јоханес.

Похађао сам курс за високи ниво у Азбукуму у Београду.

Након две године живота у Србији, схватио сам да не умем да унапредим своје знање сам. У Азбукуму сам прво радио тест да се утврди мој ниво знања, а онда ми је организован програм који је савршено испунио моја очекивања. Током курса који је трајао три месеца, моје познавање српског се поправило и прешао сам са Б1 на Ц1 ниво. Окончао сам курс завршним тестом и сада имам много више поуздања у себе у сваком смислу: док говорим, слушам и пишем на српском.

Посебно ме је писање на српском довело дотле да сам сада колумниста у часопису „Наше новине“.

Топло препоручујем курсеве у Азбукуму, како за почетнике, тако и за полазнике на вишим нивоима. Могу рећи све најбоље о особљу и управи Азбукума, атмосфери за учење и организацији програма.Амбасадори Азбукума за 2012.

Катарина Хинтригер, Аустрија

Када би требало описати учење српског језика у Азбукуму – Центру за српски језик и културу, исказала бих све једном реченицом: „То је, просто, задовољство!“

Током школовања увек сам била један од оних ђака чије би расположење вртоглавом брзином спласнуло пре сваког часа страног језика. Али, овај је пут било сасвим другачије. Пред сваки час српског била сам радознала да сазнам шта ћу следеће учити, да пробам да комбинујем све што сам научила, да откривам и разумевам, не само језик већ и српску културу.

Као и свуда, Азбукумово највеће богатство су људи који у њему раде. Беспотребно је рећи да су веома добро познају језик и знају како да га предају. Али, неовисно о томе, за мене као странкињу, најважније је било то да су били отворени и пуни разумевања за друге културе, да су прилагодљиви и невероватно способни да ме подрже у ономе што ми је било тешко док сам учила српски.

Нажалост, мој боравак у Новом Саду трајао је неко време. Буудћи опчињена српским језиком, одлучила сам да наставим са часовима путем дописних курсева. Наравним у Азбукуму. И једва чекам да их почнем.

За све који се одлучују и су се веч одлучили да уче српски у Азбукуму могу мирне душе рећи: „Уживајте, проговорите и забавите се!“Давиде Гандолфи, Италија

Ћао, ја сам Давиде и живим у Италији. Бавим се Балканом пословно, али српски језик учим из личних разлога.

Два пута сам био у Азбукуму током 2012.године, укупно провевши три седмице што ми је помогло да брзо достигнем пристојан ниво знања. И то све захваљујући сјајним методама рада у Азбукуму. Имао сам одличне предаваче.

Шта више, похађање курса српског језика у Азбукуму није само традиционално учење језика већ и свеобухватно искуство које помаже да сагледамо много аспеката живота, културе, историје и традиције Србије.

Наташа, Ивана, Биљана, Дејана и Наташа, као и сво остало особље, учинили су све да се осећам као код куће.

Ако желите да усавршите своје знање српског, топло вам препоручујем да то буде у Азбукуму! И слободно ме питајте све што вас занима о мом искуству!Бастиен Абеил, Холандија

Драге Наташа, Биљана и Ивана,

Желео бих да вам се захвалим за све што сте учиниле за мене током мојих недељу дана учења. На крају студијске недеље остварио сам, верујем, циљеве које сам зацртао пре доласка у Азбукум. Наиме, желео сам да могу да комуницирам на српском са људима који не говоре енглески или француски.

Да будем прецизан: веома сам задовољан начином на који је курс био организован у оквиру кратког времена. У кратком року сам успео да усавршим читање, слушање и моћ изражавања. Нисам се фокусирао само на само на један аспект јер би то било незадовољавајуће за мене.

Позитивно сам био изненађен да су материјали за наставу производ Центра Азбукум (књига и цд). То нисам очекивао!

Надам се да ћемо остати у контакту и да ћу имати прилике још који пут да посетим Азбукум. Очекујте да ћу од срца препоручити Азбукум сваком ко се заинтересује за учење српског језика.Пређашњи амбасадори Азбукума

Камил Бефа, Париз, Француска

Добар дан.

Желео бих да изразим своје задовољство изузетним часовима српског језика које пружа Азбукум. Ја сам живео у Србији и радио као генерални директор Lafarge. Годину дана сам похађао интензивни курс који ми је омогућио да се врло брзо споразумевам на српском језику, како у интерној, тако и у екстерној комуникацији, укључујући ту и стручне диксусије. Квалитет предавања се првенствено огледа у различитим видовима учења, у раду на говорном као и на писаном језику и оно што сам нарочито ценио у погледу мојих пословних обавеза, јесте флексибилност предавача који су ми излазили у сусрет и викендом и рано ујутру.

Свим својим колегама из иностранства који долазе у Србију препоручујем да похађају исти курс и то искључиво у Азбукуму.

И желим им све најбоље!др Миле Томић, Констанца, Румунија

Ви сте урадили за ширење српског језика и културе у свету више него све остале државне установе Србије задужене и плаћене за тај посао!

Можда није мање важно па треба и то напоменути да сте, осим стручњака за српски језик и књижевност, од странаца створили и предивне пријатеље Срба и Србије у свету, а ти пријатељи причају својим колегама, својој родбини и пријатељима о предивном времену проведеном у српској средини, у оквиру АЗБУКУМА са Вама и Вашим колегама , са Вашим предивним родитељима.

др Миле Томић, професор српског језика на Одсеку за славистику Универзитета у Констанци, Румунија (2002)Давид Чапман

Три месеца сам студирао српски језик у Азбукуму - Центру за српски језик и културу, у Новом Саду. Моја супруга и ја смо тамо стекли изузетно добро искуство и добили можда најбоље могуће предаваче и програме за учење српског. Ако сте заинтeресовани за њихове програме или за то шта смо ми радили, слободно нам пишите.

Давид Чапман, САД (2005)