Како и где? /

Смештај

Азбукум књижара

Учимо српски 1

Corso elementare di lingua serba + CD audio + dizionario in undici lingue

Детаљније

Бити бивши, а надам се и будући, студент Центра Азбукум значи заувек бити срдачно везан за српски језик, српску историју, богату културу и верне пријатеље...

Сузана Навара,
Данска (1996. и 1998.)


Азбукум својим полазницима нуди услугу обезбеђивања смештаја у више категорија: у породицама (тип С1 и С2), студентском дому (током летњег програма, тип С3) или хотелима, или у виду изнајмљивања стана (тип С4) који могу делити са осталим студентима, односно, у ком могу живети сами.

Породице у којима бораве наши студенти пажљиво су одабране и имају завидно искуство у сарадњи са Центром Азбукум. Домаћини су веома гостољубиви и спремни да помогну, како у сналажењу у новој средини, тако и у учењу језика. Неке породице могу припремати оброке својим гостима. Ова услуга не улази у цену смештаја и зависи од жеље студента. Прецизан договор може се урадити и приликом регистрације на курс.

С1 тип подразумева једнокреветну собу у породици. Студент има право коришћења кухиње и купатила. Дозвољена је припрема оброка и чување хране у кухињи. У цену улази и једно прање веша недељно. Цена за овај тип смештаја је од 50 Евра недељно и више и зависи од дужине боравка, типа собе, локације стана.
 

Мој живот са српском породицом у Новом Саду ми је много олакшао прилагођавање новој култури. Помогли су ми да упознам град и снађем се лако. Уједно су ме упознали и са много својих пријатеља и ја сам се брзо привикао на живот у Србији. Веома сам захвалан искуству које имам о животу са мојом породицом и њима који су толико тога учинили за мене!

Тимоти Симонс


С2 тип смештаја подразумева двокреветну собу у породици са истим правима као и у оквиру С1 типа. Цена за овај ти смештаја је 35 Евра недељно по особи.

Неке породице су спремне да својим студентима припремају оброке на бази пуног или полу пансиона. Цена ове услуге изражава се према специфичном захтеву студента.

Собе у студентском дому су хотелског типа, двокреветне или трокреветне. Свака соба има своје купатило и малу кухињу. Студентски дом у Новом Саду налази се на 15 минута од центра града, у непосредној близини Дунава и градске плаже. Студентских домова у Београду има више и зависи од слободног места где се полазник Азбукумових курсева може сместити.

Изнајмљивање станова (С4 тип) врши се на основу жеље студената и цена зависи од типа (величине, локације и броја људи који у њему живе) стана за који се одлуче.