Азбукум књижара

Учимо српски 1

Corso elementare di lingua serba + CD audio + dizionario in undici lingue

Детаљније

Бити бивши, а надам се и будући, студент Центра Азбукум значи заувек бити срдачно везан за српски језик, српску историју, богату културу и верне пријатеље...

Сузана Навара,
Данска (1996. и 1998.)

Азбукумов Караван програм је необично путовање кроз Србију. Намењено је свима који желе да упознају нашу земљу и науче више о српској култури и историји, као и да виде природне лепоте земље.

 

На невеликом простору који Србија заузима, путници ће имати прилику да виде многе различитости: географску шароликост, многонационалност, небројене слојеве историјског наслеђа.

 

Полази се из Новог Сада или Београда, а одатле се иде сваки дан на различито место. Посећују се градови, села, бање, национални паркови. Сваки дан је, у зависности од локације на којој се борави, посвећен једној теми. Теме припремају предавачи и водичи који прате Караван. То су стручњаци из различитих области: професори историје уметности, књижевности, историје, али и монаси, уметници, истраживачи, па и локално становништво.

 

Учесници Каравана могу да се укључе у сваку тему активно. Уколико се професионално баве Србијом и Србима, а ако теме њихових истраживања су везане за теме дана, могу допринети својим сазнањима. Уједно могу отворити нова питања и аспекте за нова размишљања. Све ово помаже формирању слике о Србији коју ће на крају програма учесници приказати у виду пројекта Србија мојим очима.

 

Пројекат под називом Србија мојим очима дело је свих учесника Каравана и поставља се на интернету.

 

Караван траје пет дана и након путовања сви учесници Каравана позвани су да учествују у презентацији својих виђења Србије (дневници, фотографије, видео записи).

 

Србија мојим очима 2004 и утиске учесника Каравана 2004. године можете погледати овде.

 

С обзиром на то да се Караван организује у време када се одржавају летњи курсеви српског језика у Азбукуму, термини су усклађени тако да и учесници курсева српског језика (и у Новом Саду и у Београду) могу да се укључе у Караван. Све је организовано тако да се, након повратка са Каравана, сваки студент лако може вратити на свој курс.

 

На лето 2009. године Центар Азбукум организује Караван програм. Више информација биће постављено на интернет презентацији Азбукума од октобра 2008. године.